Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.
8
Rediscover What Matters

CYBEX

We’ve been fiercely committed to real results and meaningful innovations based on scientific insight and the tireless pursuit of fitness perfection.

Sanningen om Fitness: Styrka = Kardio

Två typer av motion dominerar fitness-miljön, styrketräning och konditionsträning.  De flesta ser de som två helt olika kategorier, och gym har vanligtvis separerat träningsmaskiner för styrka och kondition.

Intressant nog har styrketräning också kardiovaskulära effekter.  Kom ihåg att hjärtat är en muskel, ansvarig för att leverera blod och syre till musklerna.  Dessa muskler arbetar självklart när vi använder konditionsträningsmaskiner som t.ex. löpband och cyklar, men de arbetar också när vi styrketränar.

Skillnaden är att konditionsträning varar i minst 20 minuter, medan styrkeövningar vanligtvis bara varar i 30 sekunder.  Intensiteten kan vara tillräckligt hög för att stimulera förändringar i hjärtfrekvensen, men tiden är för kort för att ha en effekt på konditionen.  Ett sätt att kombinera effekterna är att behandla styrketräning mer som konditionsträning. Istället för att utföra tre uppsättningar av tio repetitioner, prova att göra ett sextiosekunders set.  Din puls kommer att öka, liksom din styrka.

Om du vill läsa mer om likheterna mellan styrke- och konditionsträning, kolla in hela artikeln på CYBEX Institute for Exercise Science.


Paul M. Juris, Ed.D.
Verkställande direktör, CYBEX Institute for Exercise Science

Dr Juris doktorerade i motoriskt lärande från Columbia University 1993, och har hållt av en rad olika befattningar inom högre utbildning, rehabiliterande medicin, professionell idrott, och fitness. Paul Juris, Ed.D. utnämndes till verkställande direktör för CYBEX Institute for Exercise Science i januari 2007.